Store papkasser, små papkasser, flade papkasser?!

 

Valg af papkasse til forsendelse

Det rigtige valg af emballage kan være afgørende for om dit produkt når frem til dine modtagere i den ønskede stand. Vi leverer et bredt udvalg af emballage til forsendelse herunder også papkasser. For bedst muligt at kunne dække dit behov for papkasser har vi et utal af forskellige størrelser og kvaliteter på lager.

 

Hvilken type skal jeg vælge?

Hos Dania emballage har vi delt papkasserne op i forskellige kategorier ud fra type. I kategorien "Papkasser til forsendelse" finder du alle vores almindelige papkasser. I denne kategori er der rigtig mange størrelser, så det burde være muligt at finde en kasse der passer til dit behov. De mange forskellige størrelser gør det dog ofte også lidt uoverskueligt, derfor er kasserne opdelt i forskellige kategorier ud fra størrelse. Sender du f.eks. varer med Post Danmark kan du hurtigt få et overblik over hvilken volumenvægt papkassen har, se f.eks. Papkasser med en volumenvægt på max. 5 kg.

KonfektionsæskerI kategorien "Konfektionsæsker" finder du vores standard udvalg af konfektionsæsker. Konfektionskartonerne er rigtig gode til forsendelse af tøj og andre tekstiler, men kan selvfølgelig også bruges til mange andre produkter. En smart ting ved denne kasse er, at den kan samles helt uden brug af tape.

Postæsker"Postæsker" fås i mange forskellige størrelser og er ideelle til forsendelse af små pakker. En fordel ved postæskerne er, at de er meget robuste og nemme at folde helt uden brug af tape lige som med konfektionsæskerne.

 

En papkasse er ikke bare en kasse af pap

Dania Emballages sortiment spænder fra helt små papkasser til store papkasser, fælles for alle kasserne er, at de er fremstillet i bølgepap. Kassens styrke afhænger af typen af liner (testliner eller kraftliner), linerens gramvægt og af den bølgepapprofil, som vælges. Desuden har måden kasserne er stablet på også en stor betydning for stablingsstyrken.

Testliner vs. kraftliner
Testliner er et produkt fremstillet af 100 % genbrugsfibre. Ofte er produkter fremstillet af testliner lysere end produkter fremstillet af kraftliner og de kan variere i farven fra gang til gang idet man ikke kan garantere at det opsamlede brugte pap og papir der anvendes til produktion af testliner altid har den samme farve. Kraftliner har en brun kerne og består hovedsagligt af nye papirfibre. Papkasserne i vores sortiment er produceret med kraftliner på ydersiden i stedet for testliner, hvilket gør papkasserne stærkere end andre tilsvarende papkasser produceret med testliner. Papkasser med en yderside i kraftliner gør den mere modstandsdygtig over for bl.a brud og fugt.

 

Skal der fyld i kassen?

Hvis du sender skrøbelige varer, som let kan gå i stykker, er det især vigtigt at du vælger en papkasse der er lidt for stor, så der er plads til at du kan komme fyld omkring varen. Fyldet kan f.eks. være stjernefyld, boblefolie, papirfyld som SpeedMan Box eller noget helt tredje, som virker stødabsorberende og beskyttende for varen. Uanset hvilket fragtfirma du vælger kan varen nemlig blive udsat for både stød og slag samt eventuelt blive tabt på jorden, så det er vigtigt at varen altid er godt beskyttet.

 

Gode råd om stabling af papkasser

Kassens stabelstyrke er et udtryk for dens evne til at modstå en statisk belastning ovenfra. Jo flere papkasser man stabler ovenpå hinanden desto større bliver trykket på de nederste. For at håndtere dette problem, udnytter man det faktum, at bølgepap via sin gitterstruktur, har en høj stabelstyrke i bølgeretningen.

SøjlestablingStabling af kasser
Ved søjlestabling stabler man papkasserne lige over hinanden i såkaldte søjler.
Hvis du vil opnå den bedste effekt er det vigtigt at du stabler papkasserne hjørne oven på hjørne.

Forbandtstabling
Ved forbandtstabling ligger kasserne forskudt i forhold til hinanden.
Forsøg viser at styrken på kasser stablet forbandt reduceres med op til 50%.

Uanset om papkasserne stables i søjler eller i forbandt er det meget
vigtigt at de stables kant mod kant. Sjuskeri kan i forbindelse med
stabling få meget uheldige konsekvenser og reducere stablingsevnen.
For at understøtte kassens kanter er det desuden vigtigt at alle kasser
placeres omhyggeligt inden for pallens areal. Ved at placere et stykke
pap mellem hvert lag stabiliseres palleteringen ydeligere. 

 

Du finder alle størrelser papkasser Dania Emballage ApS leverer her!